START-UPS

De afgelopen vijf jaar hebben wij ons gespecialiseerd in het begeleiden van Start-ups bij het bedrijf Startupbootcamp: een wereldwijd netwerk van Start-up versnellers (accelerators). Oprichters Ruud Hendriks en Patrick de Zeeuw geloven sterk in het belang van het team van een Start-up. En inmiddels is ook aangetoond dat de meeste bedrijfjes mislukken door ruzie in het team. Voor de oprichters en aandeelhouders is het belangrijk om conflicten te voorkomen. Aangezien Ruud en Patrick als zakenpartners zelf ook baat hebben bij een paar mediation-gesprekken per jaar, willen zij die ook graag geven aan de bedrijven waar zij in investeren.

Startups hebben een specifieke dynamiek en vraagstukken. Door het voeren van (pre) mediation-gesprekken bij Startupbootcamp zijn wij goed ingevoerd in kwesties zoals aandelenverhouding van de oprichters, verschil in commitment van oprichters en andere leden van het team, teamdynamiek, rolverdeling en verschil in leiderschapsstijlen.

Wij begeleiden Start-ups altijd met twee mediators. Dankzij onze verschillende achtergronden (advocatuur, organisatie-psychologie en journalistiek) én stijlen (beschouwend en confronterend) zien we niet snel belangrijke aspecten van een team over het hoofd.

Inmiddels zijn we naast Startupbootcamp Amsterdam, ook betrokken bij Startupbootcamp Londen en Startupbootcamp Singapore.

Momenteel begeleiden we Startups op gebied van e-commerce, smart city & living, fintech en Internet of Things.

In mei 2016 was Roelof als mediator te horen en zien bij De Week van de Ondernemer in Utrecht. Hij vertelde daar over pre-mediation, een fenomeen dat in Nederland relatief nieuw is. De reacties waren positief. Een van de bezoekers zei zelfs: ‘Wat een briljant idee: op regelmatige basis aan tafel met een pre-mediatior!’.

vos1

Kijk ook bij:

Ondernemerszaken
Arbeidsmediation
Privé zaken
Fiscale mediation